Glasvezel installatie & Montage Zakelijk

Glasvezel installatie & Montage Zakelijk ook wel Fiber To The Business (FTTB) genoemd. Van kantoor tot fabriek: bedrijven vertrouwen steeds meer op digitalisering en automatisering van hun processen. Zo werken ze sneller, efficiënter en consistenter. Maar alles begint met een supersnelle en betrouwbare internetverbinding. Zeker nu de meerderheid van de bedrijfsprocessen vandaag via de cloud verloopt – van documenten bewerken en videocalls maken tot het verzamelen van productiedata. Het onmisbare ingrediënt voor bliksemsnel internet? Glasvezel. En daarvoor is RSfiber de ideale partner.

Bent u op zoek naar een professionele partner voor de aanleg van een gegarandeerd betrouwbaar fibernetwerk voor zakelijk gebruik? Kies RSfiber. We bouwen op brede specialistische ervaring in de aanleg van complexe zakelijke fibernetwerken in uiteenlopende projectomgevingen waaronder Smart City en Mobility, Energie, Recreatie, Mobiel, Office & Industrie. Ons team staat voor gegarandeerde kwaliteit en een hoog servicelevel.

POP Glasvezelinstallatie

Met behulp van een lasmachine en een OTDR (meetapparaat) gaan onze POP monteurs binnen de POP locatie (Een POP locatie ook wel de centrale glasvezel unit uit de wijk genoemd)lades monteren/vezels lassen en meten, . Hier verrichten we verschillende meetwerkzaamheden (het inspecteren van de huisaansluitingen met het meetapparaat aan de hand van de door de opdrachtgever aangeleverde werkopdrachten en lasschema’s en eisen). Indien nodig zetten we een patching en lossen we eventuele storingen op in het netwerk. 

AP & DP Glasvezelinstallatie

In de volgende stap in het glasvezel proces worden vanuit het distributie punt (DP) of het Area Point (AP) de huizen aangesloten op het glasvezel netwerk. Deze glasvezels zitten op het moment dat wij beginnen nog in de grond. Deze worden door RSfiber eerst op gegraven waarna de de installatiewerkzaamheden kunnen beginnen. Daarnaast zorgen we voor de juiste (digitale) administratieve rapporten voor de oplevering van de gerealiseerde of de herstelde glasvezelverbindingen. 

Glasvezel bedrijfsaansluiting

Nadat de aansluiting vanuit het centrale punt naar het bedrijf is gerealiseerd gaan onze monteurs aan het werk met het aanleggen van glasvezelverbindingen. Wij zijn verantwoordelijk voor het invoeren van de glasvezelkabel van buiten het bedrijf naar de meterkast. Daarna zorgen we voor een correcte montage en afwerking van het aansluitpunt onder andere doormiddel van het lassen van de glasvezelverbinding. Vanuit onze planning werken wij op meerdere adressen per dag, meestal in wijken waar meerdere woningen op het glasvezelnetwerk aangesloten dienen te worden. Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg en planning voor zowel hoogbouw als laagbouw.

Meettechnicus

Nadat de aansluiting is gerealiseerd gaan onze ervaren Glasvezel Meettechnicussen beginnen aan het (door)meten van nieuwe en bestaande glasvezelverbindingen, hij geeft aan of de verbinding kwalitatief voldoet aan de maatstaven van de opdrachtgever. Daarnaast zorgen we hier ook voor de juiste (digitale) administratieve rapporten voor de oplevering van de gerealiseerde of de herstelde glasvezelverbindingen.

Waarom glasvezel?

Groeit uw behoefte aan bandbreedte? Dan is glasvezelbekabeling een goede oplossing. De voordelen van glasvezel:

  •  combineert een hoge snelheid en een groot volume
  •  overbrugt makkelijk grote afstanden
  •  is veilig voor dataverkeer
  •  is nagenoeg vrij van storingen
  •  één verbinding voor al uw bedrijfstoepassingen
  • Klaar voor de toekomst, lange levensduur

Glasvezel toepassingen

Nieuwe bedrijfstoepassingen vragen vaak om meer capaciteit dan veel huidige netwerken aan kunnen. Glasvezel biedt de capaciteit die vandaag en in de toekomst nodig is om allemaal tegelijk online te zijn en te blijven. De bandbreedte van glasvezel is oneindig. U kunt er al uw huidige en toekomstige bedrijfstoepassingen op aansluiten.

Waarom kiezen voor RSfiber?

RSfiber biedt een totaaloplossing voor conventionele netwerken. Met jarenlange ervaring op het gebied van telecommunicatie weten wij als geen ander hoe belangrijk een optimaal functionerend telefonie en datanetwerk is. Onze monteurs beschikken over de juiste ervaring en certificaten waardoor wij netwerken kunnen aanleggen en bestaande netwerken kunnen onderhouden.

Sinds de start van RSfiber zijn onze monteurs actief in het kopernetwerk van verschillende telecomaanbieders. In de jaren die volgden zijn vele projecten gedaan waarbij elke centrale, hoofd- of kabelverdeler meerdere malen door ons is bezocht. Van het ‘opschonen’ van verdelers, het optimaliseren van de bestaande capaciteit tot het plaatsen van nieuwe verdelers of streetcabinets, wij hebben de juiste disciplines in huis om het project tot een succes te maken.

Scroll to top